Idén nem rendez karácsonyi vásárt a Vörösmarty tér a főváros, helyette az V. kerületi önkormányzat lehet a házigazda

Idén nem rendez karácsonyi vásárt a Vörösmarty tér a főváros, helyette az V. kerületi önkormányzat lehet a házigazda

Faix Csaba, a karácsonyi vásárokat szervező Budapest Brand fővárosi nonprofit cég igazgatója, az atv.hu-nak elmondta, hogy idén a főváros nem rendez karácsonyi vásárt, mert már nincs elég idő a rendezvény előkészítésére.

A Belváros korábban tárgyalásokat kezdett a vásárt tavaly megrendező fővárosi céggel, a Budapest Branddel, az üzlet azonban végül nem jött össze. Az V. kerületi önkormányzat szerint korrekt, többszöri, partneri egyeztetés zajlott a Vörösmarty téri karácsonyi vásár megszervezése ügyében, de a Budapest Brand üzleti okokból csak 2 évre szóló együttműködés esetén tudta volna a vásár szervezését elvállalni.

A Belváros Önkormányzata a Vörösmarty tér üzemeltetéséért, valamint az itt élőkért vállalt felelősségére tekintettel olyan együttműködést szeretett volna kialakítani, amely a kölcsönös elégedettségen, a remélt közös sikereken és mindenekelőtt a lakosság igényeinek való megfelelésen alapszik, nem pedig egy előre kialkudott időtartamon.

Mindezekre tekintettel nem jött létre megállapodás a Budapest Brand és Belváros Önkormányzata között az idei vásár megvalósítására vonatkozóan

– közölte az V. kerületi vezetés.

Hírdetés

Az atv.hu megkeresésére Faix Csaba, a Budapest Brand vezetője közölte, miután az állam elvette a Fővárostól a Vörösmarty tér tulajdonjogát, a Budapest Brand még július végén megkereste az V. kerületi Önkormányzatot, hogy az elmúlt több, mint 20 évhez hasonlóan idén is szívesen megrendezi a vásárt.

Azonban szeptember elejéig nem kaptak választ, az ekkor újraindult egyeztetések után pedig az V. kerület úgy döntött, hogy másnak ad lehetőséget a vásár megszervezésére. Ezt a Budapest Brand kifejezetten sajnálja.

Az infláció és a gazdasági helyzet miatt mi már májusban ártárgyalásokat kezdtünk a vásár építőivel és szolgáltatóival, hogy a látogatók terheit csökkentsük és a többség számára elérhetővé tegyük a vásárt. Ez biztosította volna, hogy a tavalyi megszokott színvonalon és időben, transzparens módon megvalósulhasson a vásár. A Budapest Brand szokásaihoz híven pályázaton választotta volna ki a kiállító kézműveseket és vendéglátósokat is. Erre most már idő hiányában aligha kerülhet sor

– tette hozzá Faix Csaba.

A vásár megvalósítása több mint 100 millió forintba kerül.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »