Idén már két terrortámadást hiúsítottak meg Franciaországban

Idén már két terrortámadást hiúsítottak meg Franciaországban

Két terrortámadást hiúsítottak meg az év eleje óta Franciaországban: az egyiket egy nagy sportlétesítmény, a másikat pedig katonák ellen tervezték elkövetni – mondta Gérard Collomb belügyminiszter az Europe 1 kereskedelmi rádió és a CNews hírtelevízió közös műsorában.

 

– mondta a tárcavezető.

Az egyik támadást az ország déli, a másikat pedig a nyugati részében akarták végrehajtani. A merénylettervek miatt előállított gyanúsítottakat megfigyelés alatt tartották a hatóságok, és azóta mindketten börtönben vannak.

A belügyminiszter az interjúban jelezte, hogy három mecsetet tartanak zárva az országban, a déli-franciaországi Marseille-ben és Aix-en-Provence-ban, valamint a Párizshoz közeli Sartrouville-ban, mert a terrorizmust dicsőítették.

Hivatalos adatok szerint tavaly húsz terrortámadást hiúsítottak meg Franciaországban, és két támadást hajtottak végre az Iszlám Állam nevében, amelyekben hárman vesztették életüket. Az egyiket árpilis 20-án a párizsi Champs-Élysées sugárúton, ahol egy fegyveres egy rendőrt lőtt le, a másikat október 1-jén a marseille-i főpályaudvaron, ahol két fiatal nőtt leszúrt egy iszlamista.

A 2015 januárban elkövetett kettős párizsi iszlamista támadás óta 241-en vesztették életüket dzsihadista merényletekben Franciaországban.

MTI

Nyitókép: aktuality.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »