Idén is zöldellnek a kertek a Győri Egyházmegyében

Idén is zöldellnek a kertek a Győri Egyházmegyében

A korábbi évekhez hasonlóan idén is vetőmagcsomagokkal támogatta a kertes házban élő rászorulók öngondoskodását a Győri Egyházmegyei Karitász.

Az országos Katolikus Karitásszal együttműködésben még tavasszal megvalósított támogatás során összesen száznegyven rászoruló családnak tudtak segíteni a Győri Egyházmegye területén: Bábolnán, Bezenyén, Csornán, Fertőszéplakon, Győrben, Ikrényben, Lébényben, Mosonmagyaróváron, Rábacsécsényben, Sopronkövesden, Szanyban és Téten.

A változatos haszonnövényekből, zöldségekből, néhány gyümölcsből és virágmagból álló vetőmagcsomag nagy segítséget jelent azoknak, akik anyagi nehézségek miatt nehezen tudnak terményeket vásárolni; a veteménnyel való foglalkozás pedig megtanítja őket idejük hatékonyabb beosztására, valamint a saját kert folyamatos gondozására.

Hírdetés

A célzott vetőmag-támogatáshoz idén a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és a Katolikus Karitász jóvoltából 1990 ültetett palánta-adományt tudtak társítani: cukkinivel, paprikával, paradicsommal, patiszonnal, sütőtökkel és uborkával segítették a rászorulókat.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »