Idén is több Forma-1-es futamot kihagy a Ferrari csapatfőnöke

Idén is több Forma-1-es futamot kihagy a Ferrari csapatfőnöke

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke az idei Forma-1-es szezonban is több futamot kihagy majd.

Binotto pénteken elmondta, hogy csapatuk elsősorban arra összpontosít, hogy a lehető legtöbbet kihozza a jövő évtől életbe lépő szabálymódosításokból. Hozzátette, amikor nem lesz ott valamelyik nagydíjon, ismét Laurent Mekies versenyigazgató helyettesíti őt.

A szakág legnagyobb hagyományokkal rendelkező, legsikeresebb csapata tavaly az elmúlt negyven év legrosszabb szezonját produkálta, és egyetlen versenyt sem nyert. Binotto már az előző idényben sem utazott el minden helyszínre, mert egyre intenzívebben bekapcsolódott a maranellói gyárban zajló munkákba.

Hírdetés

“Reálisaknak kell lennünk. Tavaly nagy volt a különbség a legjobbak és köztünk, és ezt nem lehet egyetlen tél leforgása alatt helyrehozni” – mondta Binotto, aki hangsúlyozta, idén a jövő évi autó fejlesztésére összpontosítanak, ez lesz a fő céljuk.

A csapatfőnök kifejtette, hogy tavaly nem voltak elégedettek autóik sebességével az egyenesekben, de ez jelentősen javulni fog.

“Sokat dolgoztunk az erőforráson és az autó aerodinamikáján, hogy csökkentsük az ellenállást. Arra számítok, hogy a sebesség nem lesz probléma. Reméljük, hogy versenyképesek leszünk, de ez csak Bahreinben fog kiderülni” – magyarázta.

A Ferrari március 10-én mutatja be új autóját, az idei első Forma-1-es futamot pedig március 28-án rendezik Bahreinben.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »