Idén is ralival búcsúztatják az évet Mogyoródon

Idén is ralival búcsúztatják az évet Mogyoródon

Idén december 27-e és 29-e között rendezik meg a hagyományos évbúcsúztató Szilveszter-ralit, az eseményre immár tizenkilencedik alkalommal kerül sor, s minden korábbinál jelentősebb szerepet kap a viadalon a Hungaroring.

A mogyoródi Formula 1-pályán és közvetlen környékén sorra kerülő verseny szervezőinek tájékoztatása szerint ezúttal a nyitónapon, szerdán lesz a gépátvétel és a hivatalos teszt, majd csütörtökön tíz órakor kezdődik a rali két gyorsasági szakasszal. Pénteken négy szakasz következik, és a viadal történetében először lesz Sprintkupa, amelyen könnyített feltételekkel, csökkentett távon indulnak a benevezett versenyzők, akik mindkét napon csak a Hungaroringen kialakított, belső gyorsasági szakaszon száguldanak majd.

„Hatalmas az érdeklődés a verseny iránt, és örömmel mondhatom, hogy alig négy nap alatt több mint kétszázhúszan adták le nevezésüket. Bízunk abban, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk, és ismét remek versenyt rendezhetünk” – mondta Füredi András, a Szilveszter-rali egyik szervezője.

A nézők elővételben 2000, a helyszínen 2500 forintért válthatják meg belépőjüket az eseményre, a tizenkét éven aluliak ingyen tekinthetik meg a versenyt.

A több mint kétszáz induló között ott lesz a kétszeres győztes, címvédő Vincze Ferenc – Bazsó Attila páros Skoda Fabia R5-tel, a korábban szintén két Szilveszter-ralit nyerő Kazár Miklós Ford Fiesta R5-tel, valamint a korábbi kétszeres abszolút magyar bajnok Kiss Ferenc, aki bő tízéves kihagyás után, idén májusban tért vissza a raliversenyzéshez.

A viadal az interneten rádiós és televíziós közvetítésben is élőben követhető lesz, a Hungaroringen pedig megnyitják a nézőknek a célegyenesben található Gold Tribünt.

Az idei Szilveszter-rali össztávja 69,33 kilométer, csütörtökön kétszer 11 kilométer, pénteken pedig kétszer 7,65 és kétszer 11 kilométer vár a versenyzőkre.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »