Idén is megépül a tátrai jégdóm, kérdés, lesz-e, aki megnézze

Idén is megépül a tátrai jégdóm, kérdés, lesz-e, aki megnézze

Az már biztos, hogy idén is megépül a Tarajkán (Hrebienok) ilyenkor szokásos látványos jégdóm, de, hogy lesz-e, aki megnézze, azt még maguk az alkotók sem tudják. 

Összesen mintegy 40 jégszobrász dolgozik a téli Tátra egyik legkedveltebb látványosságán, melynek megépítésére közel egy hónapjuk van. Az Ótátrafüredre kirándulók egyik kihagyhatatlan célpontja mintegy 225 tonna jégből készül majd el. A jeget néhány napja szállították oda Lengyelországból – adta hírül a JOJ TV .

Hírdetés

A mestereknek nincs könnyű dolguk, a jég megmunkálhatósága miatt igen alacsony hőmérsékleten, mínusz 8 fokon kénytelenek dolgozni. A legfontosabb kérdés idén is az, vajon nem feleslegesen serénykednek-e a jégszobrászok. A jégdóm ugyanis tavaly is megépült, csakhogy nem volt, aki megnézze.

A járványellenes intézkedések miatt látogatók nélkül vészelte át a telet az építmény.

Az alkotók azt mondják, habár idén is előfordulhat, hogy egyetlen látogató nélkül olvad el a jégből készült épület, fel sem merült, hogy ne látnának munkához. Ehhez a láncfűrésztől kezdve a birkanyíró ollóig mindenféle szerszámot igénybe vesznek, a lényeg, hogy a végeredmény jó legyen – nyilatkozta egyikük a JOJ-nak, hozzátéve sem ő, sem kollégái nem árulhatják el, mi készül a hővédő kupola alatt. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »