Idén 10 éves a Magyarok kenyere program

Idén 10 éves a Magyarok kenyere program

Idén is gyűjtik a gazdáktól a búzaadományt az idén 10 éves Magyarok kenyere program keretében. Ezúttal 89 ponton lehet leadni a felajánlásokat, amelyet 20 malomban őrölnek majd meg – tájékoztatták a program felelősei csütörtökön közleményben az MTI-t.

Mint a Magyarok Kenyere Alapítvány, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) írja, a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem elnevezésű program keretében Magyarország területéről és a Kárpát-medence magyarlakta régióiból ajánlanak fel búzát határon inneni és túli, magyar gyermekeket segítő szervezetek számára.

Hírdetés

A koronavírus okozta helyzetben kiemelten számítanak a pénzadományokra is, hogy idén is több tízezer gyermek ellátását biztosíthassák – teszik hozzá.

A Magyarok Kenyere Alapítvány egyik célkitűzése, hogy a Kárpát-medencei magyarok mellett a nyugati, tengerentúli diaszpóra magyarságát is bevonják az adományozásba. Tavaly első alkalommal a szórványmagyarságba, New York, Calgary, Cork vagy Bécs magyar közösségébe is eljuttatták a Magyarok kenyere jelképes lisztadományát – olvasható a közleményben.

Idén július 1-jétől augusztus 20-ig lehet leadni a búzaadományokat. A Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepét július 31-én tartják a szarvasi szárazmalomban.
A programmal kapcsolatos további információk a www.magyarokkenyere.hu oldalon találhatók.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »