Ideje rettegnünk, állítja az Echo Tv félelemszemléje

Ideje rettegnünk, állítja az Echo Tv félelemszemléje

Egyes hazai és európai potentátok rég ráébredtek: a félelem ahelyett, hogy megenné, megnyeri a lelket. Aki retteg, megnyerhető – főként, ha elhiszi, hogy riogatójától megválthatja a biztonság tudatát. Még csak nem is a biztonságot, hiszen minden olyan bizonytalan: a terroristák kreatívak, a háttérben megbúvó hatalmak pedig mit sem törődnek az átlagember aggodalmával. Aki persze fél, hiszen látni: „Ezeket csak a pénz érdekli. Sóher, mosdatlan disznók. És csak a nőkön jár az eszük. Egyik se dolgozik. A mi pénzünkön élősködnek, nézd csak meg az újságokat! Minden napra jut egy megerőszakolás és hasonlók.” Így volt Fassbindernél, és így van a „média-rendszerváltást befejező” Echo Tv új műsorában, a Heti terrorban is.

Rengeteg új kamera – ecsetelte a székén körbefordulva a mosolygós Déri Stefi, a beharangozó után pedig legalábbis azt hihettük, nem is terrorszemlét, hanem kabaréműsort indítanak Mészáros Lőrinc csatornáján. Igaz, az első vendég, Nógrádi György akár ezt is lehetővé tette volna. A népszerű biztonságpolitikai szakértő legalábbis mindig könnyedén jut el a merényletektől az olyan kérdésekig, mint hogy Angela Merkelt lehet-e szexszel zsarolni.

Míg ő hozza a show-t, a korábban a magyar civilek háborús bűnösségére utalgató Földi László a vészjósló szakértelmet képviseli. Nyugodt, csendes hangon fejtegeti, hogy Európában „nem félni kell, hanem rettegni”, sőt „az élet ma Nyugat-Európában közelít a pokol felé”. Jellemző az első adás vége, ahogy Déri Stefi felveti: „Földi úr, el tudja képzelni, hogy Európában militáns csoport szerveződjön, és célzott merényleteket hajtson végre?” A válasz: „Szerveződött, és végre fog hajtani.”

Hírdetés

Tagadhatatlan persze, hogy nagyon aktuális és aggasztó tendenciákról van szó, ezek pedig attól még valósak, hogy a kormányközeli tévében és újságban a kommunista titkosszolgálat volt alkalmazottai állnak neki magyarázni a világot. Az iszlamista terror válaszút elé állítja Európát, nekünk pedig megoldásokat kell találni: nem a hivatásos rettegtetők találták ki, hogy helyzet van.

Felelősségük így még nagyobb azért, hogy az elmúlt években Napi Migráns-színvonalú hírportálokat futtattak fel, gátlástalanul kihasználva az emberek félelmét, tragédiáját. Odáig jutva, hogy egy-egy borzalmas terrortámadás az Echo Tv szerkesztőinek ma főként azt jelentheti: megvan a heti téma.

http://mno.hu/

„Elvi kérdés vár eldöntésre, miszerint vissza akarjuk-e szerezni a biztonságérzetet itt, az unión belül, vagy tudomásul vesszük, hogy ez a világ elporladt” – vetette fel Horváth József. És a stúdióban ülők valószínűleg mind komolyan is gondolják, hogy vannak, akik nem szeretnék visszaszerezni a biztonságérzetet, akik nem akarják a lehető leghatékonyabb módon megfékezni a terrorizmust. Szemben ővelük, akik mindig érzik, mit kellene tenni, már ha nem lennének olyan bátortalanok és határozatlanok a döntéshozók, ugye.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.12.13.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »