Idegrendszeri problémát is okozhat a veszélyes potencianövelő

SportVilág

Veszélyes étrend-kiegészítőre hívja fel a figyelmet az ÁNTSZ. Több hatóanyag van benne, mint a vényköteles gyógyszerekben.

A Dragon Power – Növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula férfiak részére nevű készítmény a vényköteles gyógyszerek dózisánál is több szildenafil gyógyszerhatóanyagot tartalmaz, fogyasztása jelentős egészségügyi kockázattal járhat, akár keringési vagy idegrendszeri problémát is okozhat. Erre az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet laboratóriumi vizsgálata alapján figyelmeztet az ÁNTSZ.

Az ÁNTSZ tájékoztatta az Európai Unió többi tagállamát, a kormányhivatalok járási népegészségügyi osztályai pedig megtiltották az étrend-kiegészítő forgalmazását.

A készítmény az interneten is megrendelhető. Az ÁNTSZ felhívja a figyelmet, hogy a 17.11.2015. gyártási számú, 2018.11.16. lejárati idejű, 13044/2013. számú készítmény veszélyes az egészségre. Azt kérik, hogy aki észreveszi az étrend-kiegészítő forgalmazását, az jelezze ezt az illetékes fővárosi vagy megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztálya felé.

View the full image Forrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »