Idegenrendészeti fogda tetején tiltakoztak kontinensfoglalók Madridban

Jobb körülményeket és szabadságot követelve egy madridi idegenrendészeti központ tetején tiltakozott 39 algériai és marokkói származású férfi – közölte a spanyol rendőrség szóvivője a spanyol közszolgálati televízió reggeli műsorában szerdán. A tiltakozásnak az eső vetett véget.

Magyar Menedék - Magyar Jézus

Antonio Nevado elmondta: a Spanyolországban illegálisan tartózkodó, ezért kiutasításra várók csoportja kedd éjjel szökött fel az épületből a tetőre. A szökés során nem sérült meg senki. A tiltakozásuk békés volt, fegyver nem került kézbe – hangsúlyozta a szóvivő. A hatóságok tárgyalás útján kívánták rendezni a helyzetet amelynek végül a zuhogó eső vetett véget.

A beszámolók szerint miután a hatóságokkal megállapodtak abban, hogy nem kapnak büntetést az akcióért, a tiltakozók elhagyták a tetőt, és visszatértek szobáikba.

Korábban már több humanitárius szervezet is jelezte kifogásait a Spanyolországban idegenrendészeti őrizetben lévők fogva tartási körülményeivel kapcsolatban, amelyek szerintük hiányosak, és az alapvető emberi szükségleteket ellátására sem alkalmasak.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »