Idegenben javíthat a döntő második meccsét is elvesztő Sportklub

Idegenben javíthat a döntő második meccsét is elvesztő Sportklub

Második hazai mérkőzését is elvesztette a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a címvédő Galaci Dunărea elleni döntőben, így az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban hétvégén már idegenben próbál ellenszert találni a moldvai alakulat játékára, hogy ledogozza az összetettbeli 2-0-ás hátrányt. 

szereda-galac vn 033_b

A hargitaiak vezetőedzője, Artur Oktyabrjov szerint szerda este jobban játszottak ugyan, mint egy nappal korábban, de a helyenkénti megingás önbizalomvesztéshez vezetett.

„Ez a vesztünket okozta. A harmadik harmadban már jobban játszottunk, visszajöttünk a meccsbe, és már úgy kezdtünk játszani, ahogyan az elejétől kezdve kellett volna. Ahhoz, hogy Galacon sikeresek lehessünk, el kell kerülnünk a fölösleges kiállításokat, magabiztos játékra van szükségünk, nyugalomra és nem utolsó sorban arra, hogy az előttünk adódó lehetőségekkel élni tudjunk” – magyarázta a 6-5-ös csíki vereséggel zárult összecsapás után.

Ezzel szemben Szőcs Szabolcs, a galaciak játékosa szerint csapatuk most, a szezon végére állt csak igazán össze. Korábban folyamatosan voltak sérültjeik, teljes kerettel viszont már sikerült betartaniuk a taktikát. „Erre senki nem számított csíkszeredai részről. A lényeg viszont, hogy mi bíztunk magunkban. Tudtuk, hogy a Sportklub gyors játékot játszik, és ezt igyekeztük megtörni, illetve az ellentámadásokra helyezni a hangsúlyt, ami be is vált. Összesítésben 2-0-ra vezetünk, de ez rájátszás, így bármi megtörténhet. Nem szabad néznünk most az eredményt” – fogalmazott.

A galaci két meccs pénteken és szombaton 18.30-tól lesz, ugyanakkor, amikor a Brassó fogadja a Csíkkarcfalván szerda este 8-2-es sikerrel kiegyenlítő Steauát az egyik fél harmadik győzelméig tartó bronzpárharcban.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »