IÁ-s drónt és postagalambot fogtak Jordániában

Elfogták az Iszlám Állam terrorszervezet egyik kémdrónját és több postagalambját Jordániában – közölték szerdán a jordániai fegyveres erők.

A kémdrónt jordániai területre küldték át, a postagalambokat az ország egyik lakosával való kapcsolattartásra használták a szélsőséges iszlamisták – derült ki a hadsereg közleményéből.

Egy szerdai sajtóértekezleten Száber Táha al-Mahájre dandártábornok, a jordániai határőrség parancsnoka elmondta: felkérték a szíriai konfliktus feleit, hogy legalább hét kilométeres távolságot tartsanak a határtól az ország lakosságának védelmére. „Éjjel-nappal készültségben vagyunk, határaink biztonságban és ellenőrzés alatt vannak” – tette hozzá.

A dandártábornok szerint minden csoport, amely hét kilométeres távolságon belül megközelíti a határt, a jordániai hadsereg válaszára számíthat. Mahájre a sajtóértekezleten emlékeztetett, hogy Szíriában több mint nyolcvan fegyveres csoport harcol, amelyeket különböző forrásokból kapnak támogatást.

A határőrség parancsnoka szerint nagyjából 59 ezer szíriai menekült rekedt Jordánia és Szíria határán lévő senki földjén. Emellett pedig több mint 5 ezer menekült érkezett Aleppóból az elmúlt nap során. Jordánia jelenleg 1,2 millió szíriai menekültnek nyújt menedéket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »