Hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesz a Jobbik a homokos jogi aktivistával kötött nemzeti dalmutyi miatt

Az 1956 hatvanadik évfordulójára megjelent dal a Nemzeti Együttműködés Rendszerének legkínosabb 4 perc 15 másodperce. Vajon az Orbán Viktor által felkért szerző elvei mennyire felelnek meg a polgári Magyarország családmodelljének? Ismert, Desmond Child a homoszexuálisok házasságának és örökbefogadási jogának aktivistája, így felmerül a kérdés: ezt a képet állítja a Fidesz elnöke követendő példának az ’56-os forradalom hatvanadik évfordulóján? – teszi fel közleményében kérdéseit a "nemzeti" kormánynak Dúró Dóra, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke.

Ennél is súlyosabb azonban a dalt övező visszaélések gyanúja. Mint kiderült, a dal eredeti formája már 2007-ben elkészült, az érte fizetett 50 millió forint pedig a piaci ár több tízszerese. Ez a szám így másodpercenként csaknem 200 ezer forintba került a magyar adófizetőknek, ezért az összegért egy magyar munkavállaló másfél hónapig dolgozik. A zenészszakma egyöntetű álláspontja szerint egy dalnak az elkészítése a legdrágább, speciális technika és szolgáltatások igénybe vételével sem haladhatná meg az 1 millió forintot, ráadásul ezért az összegért számos más magyar előadót is találhattak volna, akinek a munkássága, szellemisége sokkal inkább illik 1956 szellemiségéhez. A Jobbik az elherdált adóforintok miatt hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesz a legfőbb ügyésznél – nyomatékosítja a honanya.

(Kuruc.info – fotó: Béli Balázs)

Korábban írtuk: Orbánnak 1956-ot is sikerült barackfa-bulivá gyaláznia – ráadásul egy 2007-es dalt poroltak le, jó lesz az nekünk


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »