Huth Gergely beperli Széles Gábort

Huth Gergely szerint valójában azért küldték el őt a Magyar Hírlaptól, mert Széles úgy vélte, Simicska Lajos megbízásából a tulajdonos ellen fordítaná a Békemenetet. A Pesti Srácok főszerkesztője szerint a legszebb napja volt, amikor távozhatott a cégtől.

Jogi úton kíván elégtételt venni Huth Gergely, miután Széles Gábor részegesnek nevezte őt, és azt írta, az ittas műsorvezetéséért kellett távoznia az EchoTV-től. A tévécsatorna és a Magyar Hírlap tulajdonosa azután fakadt ki Facebook-oldalán, hogy a Pesti Srácok beszámolt róla: Szaniszló Ferencnek távoznia kell a televíziótól. Később Széles Facebook-kommentjei nyomán kiderült, hogy ennek politikai okai vannak: hiába kérték, a hétről hétre világméretű összeesküvés-elméleteket prezentáló Szaniszló nem volt hajlandó visszavenni a kormányellenességből.

Megírtuk, Széles ezek után Facebookon azt írta: a Pesti Srácok főszerkesztője fejezze be a „gyűlölködést”, különben ki fogják teregetni a szennyest. A tulajdonos azt írta, ittas műsorvezetésért kellett Huthnak távoznia az Echo TV-től, és az inkorrekt viselkedésért a Magyar Hírlaptól. A Pesti Srácok eredeti hírét egyébként nem Huth jegyezte.

Széles félt, hogy ellene fordítják a Békemenetet

Válaszában a Pesti Srácok főszerkesztője közölte, a napilaptól valójában azért kellett távoznia, mert Széles szabotőrnek gondolta őt, szerinte Simicska Lajos megbízásából Huth ellene fordítaná a Békemenetet. Ezek után szerinte az Echo TV-nél tovább kívánták foglalkoztatni, de onnan önként távozott. „Szó sincs róla továbbá, hogy a búcsút »azóta sem tudtam volna megemészteni«. Ellenkezőleg: életem egyik legszebb napja volt, amikor megszabadulhattam a Széles-cégekre jellemző, a kremlinológia legszürreálisabb korszakait idéző légkörtől” – írta Huth. Hozzátette még, a milliárdos nagyvállalkozó állításai miatt jogi úton kíván elégtételt venni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »