Huszonöt párt, mozgalom, koalíció indul a parlamenti választáson

Huszonöt politikai párt, mozgalom és koalíció méreti meg magát a jövő évi parlamenti választás alkalmával. Ennyi szubjektum adta le a választási listáját és tette le a szükséges kauciót a belügyminisztériumban.

A lista benyújtásának határideje december 1., vasárnap éjfél volt – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a belügyminisztérium sajtóosztálya. A választáson induló pártok a következők:

Hírdetés

December 6-án pénteken ül össze az állami választási bizottság, mely megvizsgálja a dokumentumokat és dönt azok nyilvántartásba vételéről. Kisorsolják azt is, melyik párt hányas számmal indul a választáson.

A politikai pártoknak 17 ezer eurót kellett letétbe helyezniük. Ezt a pénzt visszakapják azok a szubjektumok, amelyek a szavazatok legalább két százalékát megszerzik. A parlamenti választás február 29-én lesz. A választási kampány november 5-én kezdődött. Áfával együtt legfeljebb hárommillió eurót költhetnek kampányra a pártok, a bankszámlának átláthatónak kell lennie. A választás előtt 48 órával kampánycsend lép érvénybe.

(TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »