Huszonöt millió eurót fektet be az Exim

Az Exim 25 millió eurót fektet be Magyarország és a régió vállalkozásainak támogatását célul kitűző Enter Tomorrow Europe Magántőkealapba, melynek a LEAD Ventures Alapkezelő Zrt. az alapkezelője – tudatta az Exim.

Az új alapkezelő két 50 millió eurós tőkealap kezelését kezdi meg:

Az alap feladata, hogy Magyarország mellett regionális szinten is találjon olyan vállalkozásokat, melyek gyors növekedési potenciállal rendelkeznek. Az Enter Tomorrow Europe Magántőkealap létrejöttével a magyar kockázati tőke régiós szinten is képes lesz megjelenni. A célok között szerepel összesen mintegy 50 millió euró kihelyezése 5 év alatt, hazai és regionális portfólió kiépítése. A befektetések fókusza többek között energetika, mobilitás, kereskedelem, IOT, vegyipar, és fenntarthatóság.

Hírdetés

– mondta el Jákli Gergely, az Exim vezérigazgatója. Hozzátette, a tőkebefektetés lehetővé teszi a tőkeszegény, de fejlődőképes kkv-k számára, hogy modernebb gyártóeszközöket, technológiákat szerezzenek be, ezáltal a magasabb hozzáadott értékű termelést és a kapacitásbővítést. A vállalkozásoknak így javul a jövedelmezősége, növekszik a versenyképessége és sikeresen tudnak külpiacokra lépni – fűzte hozzá.

Az új alappal összesen az Exim 4 magyar (Exim Exportösztönző Magántőkealap, Exim Növekedési Magántőkealap, PortfoLion Regionális Magántőkealap, Enter Tomorrow Europe Magántőkealap) és 5 nemzetközi (China CEE Co-operation Fund, China CEE Co-operation Fund II., IFC FIG Fund, Magyar-Kazah Mezőgazdasági Befektetési Alap, East West Venture Capital Fund) tőkealapban rendelkezik befektetéssel.

Az Exim stratégiájában kulcsfontosságú tevékenység a tőkealapokban való részvétel. Közös cél a külgazdasági kapcsolatok támogatása, az export ösztönzése, a hazai kkv szektor külpiaci versenyképességének erősítése – áll a közleményben.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »