Huszonöt fokos hőséget és zivatarokat hoz magával a Húsvét

Huszonöt fokos hőséget és zivatarokat hoz magával a Húsvét

Az idei húsvéti időjárás más lesz, mint amit megszokhattunk – még ha időről időre meg is lep minket a tavasz. Az iMeteo meteorológiai szakportál meg is jegyzi, hogy reménységre ad okot a közelgő hőség a koronavírus terjedése elleni harcban is: a megnövekedett ultraibolya sugárzás ugyanis szó szerint pusztítja a levegőben lévő vírusokat.

Az elmúlt napok időjárását az a magasabb nyomású légtömeg határozta meg, amely lassan tovább araszol Közép-Európa felett kelet felé. A következő hét második felében nyomában újabb hullám érkezik, ami biztosítja, hogy továbbra is a napsütésé maradjon a főszerep, a húsvéti ünnepel alatt is.

Hírdetés

Már a jövő hét is kellemesen meleg idővel indul, több helyen húsz fok felett alakul majd a nappali csúcs. Nagycsütörtökön +16 és +24 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, de délen nem lesz ritka a +25 fok feletti nyárias időjárás sem. Ez egészen szombatig tart majd.

Szombaton aztán elkezd megváltozni az időjárás. Közép-Európa térségébe alacsonyabb nyomású, rendkívül meleg légtömegek áramolnak be, és a csere záporokat és zivatarokat gerjeszt majd.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »