Huszonnégy ország között hazánkat is Jézus és Szűz Mária oltalmába ajánlották Fatimában

Huszonnégy ország között hazánkat is Jézus és Szűz Mária oltalmába ajánlották Fatimában

Katolikus püspökök – a koronavírus-világjárvány okán – huszonnégy országot, köztük Magyarországot és nyolc további európai államot ünnepélyesen felajánlottak Jézus Szentséges Szívének és Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szívének március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján a Fatimai Szűzanya kegyhelyén.

A Fatimai Szűzanya kegyhelyén a hívek a főpásztorok vezetésével rózsafüzért, majd litániát imádkoztak a Boldogszágos Szűz Mária közbenjárását kérve a koronavírus okozta válság áldozataiért és minden érintettért.

António Marto bíboros, fatimai megyéspüspök az ünnepélyes szertartáson elhangzott beszédében arra emlékeztett, hogy a kis fatimai látnokok, a három pásztorgyerek közül ketten áldozatul estek a spanyolnátha-járványnak. A főpásztor a gyerekekért, az idősekért és a leggyengébbekért fohászkodott; imádságában arra kérte a Boldogságos Szűz Máriát, hogy adjon vigaszt az orvosoknak, az ápolóknak, nővéreknek, az egészségügyi dolgozóknak és az önkéntes beteggondozóknak, továbbá, hogy erősítse meg a családokat és a közösségeket a felebaráti szeretetben.

Ezt követően a fatimai megyéspüspök megújította Portugália és további huszonhárom ország Jézus Szentséges Szívének és a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szívének való felajánlását. Portugália mellett – az adott nemzetek jelenlegi püspöki konferenciájának kérésére – a világ további huszonhárom országát, köztük kilenc európai államot ajánlottak Jézus és a Szűzanya oltalmába 2020. március 25-én, Fatimában: Albániát, Bolíviát, Costa Ricát, Guatemalát, Indiát, Kenyát, Kolumbiát, Kubát, Lengyelországot, Magyarországot, Mexikót, a Moldovai Köztársaságot, Nikaraguát, Kelet-Timort, Panamát, Paraguayt, Perut, Romániát, Spanyolországot, Tanzániát és Zimbabvét.

Amint korábban megírtuk, a Portugál Püspöki Konferencia – válaszul a világméretű koronavírus-járványra – az elmúlt héten bejelentette, hogy március 25-én este újra felajánlják országukat Jézusnak és Szűz Máriának. Bejelentésüket követően a Spanyol Püspöki Konferencia kérte, hogy Spanyolországot is ajánják fel ugyanezen liturgia keretében. Ezután a Portugál Püspöki Konferencia a kezdeményezéshez való csatlakozásra hívta más nemzetek püspöki konferenciáit, hogy kérésükre együtt e további országokat is Jézus és Szűz Mária oltalmába ajánják. Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke március 25-én jelezte erre vonatkozó szándékát.

Hírdetés

A Portugál Püspöki Konferencia arra is emlékeztetett, hogy Szent II. János Pál pápa 36 évvel ezelőtt, 1984. március 25-én az egész világot felajánlotta a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szívének.

Spanyolországban eddig már több áldozatot szedett a világjárvány, mint Kínában; Portugáliában közel háromezer fertőzöttet regisztráltak, és mintegy ötvenen haltak meg a koronavírus miatt. Világszerte több mint 21 ezren haltak meg a járvány következtében.

Március 25-én Írország katolikus püspökei is a Szűzanya oltalmába ajánlották a szigetországot. Az augsburgi és a passaui egyházmegye főpásztorai, Bertram Meier és Stefan Oster püspökök is megújították egyházmegyéjük felajánlását Szűz Máriának.

Forrás: CNA.com

Fotó: Ricardo Perna/Shutterstock

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »