Huszonhat éves a temesvári Caritas

Huszonhat éves a temesvári Caritas

A Temesvári Egyházmegyei Caritas Szervezet júniusban ünnepelte megalakulásának és a rászorulók támogatása érdekében folytatott tevékenységének 26. évfordulóját.

A szervezet a „Minden ember számára jelen vagyunk” jelmondat szellemében végzi mindennapi munkáját és igyekszik javítani az életminőséget a sürgősségi, valamint a hosszú távú szolgáltatások révén – tájékoztat honlapján a temesvári egyházmegye.

„Jelen vagyunk azon falusi környezetben élő gyermekek számára, akik esetében nagy az iskolai lemorzsolódás kockázata, jelen vagyunk a hajléktalanok, a családon belüli erőszak áldozatai számára, és jelen vagyunk az idősek, a krónikus betegségben szenvedő, végső stádiumban lévő betegek számára is. Becsléseink szerint több mint két évtizedes tevékenységünk során 30 ezer rászoruló embernek segítettünk.

Szociális területen az egyik legrégebbi szervezet vagyunk, stratégiánk pedig a fenntartható fejlődés, azaz fokozatosan növelni a szolgáltatások és a kedvezményezettek számát. Tudatában vagyunk annak, hogy a mi tevékenységi területünkön az eredmények csak idővel jelentkeznek, és mindehhez sok kitartás és türelem szükséges. Ezért legnagyobb erőfeszítéseink arra irányultak, hogy biztosítsuk szolgáltatásaink folytonosságát” – fogalmazott Herbert Grün, a Temesvári Egyházmegyei Caritas Szervezet ügyvezető igazgatója.

Hírdetés

A szervezetnek jelenleg 22 aktív szociális szolgáltatása van, 9 szolgáltatás a városban, 13 pedig falun működik. A szervezet 2018-ban 1027 személyt támogatott, akik közül 689 (67%) városi, 329 (33%) falusi környezetben él. 

A szervezet tevékenységéről szóló román nyelvű összefoglaló ITT olvasható.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »