Huszonhárom év után újra együtt koncertezett a Guns

Huszonhárom év után először játszott együtt a hétvégén Axl Rose és Slash: a Guns N’ Roses meglepetésre abban a kis Los Angeles-i klubban lépett fel ismét, ahonnan évtizedekkel ezelőtt pályafutásuk indult.

A Troubadour klubban ötszáz fős közönség előtt zenéltek pénteken a rocklegendák, és hamarosan a kaliforniai Coachella fesztiválon is fellépnek – számolt be róla a The Daily Telegraph. A Troubadour-beli koncertre tíz dollárért adták a jegyeket a rajongóknak abban a lemezboltban, hol annak idején Slash, az együttes gitárosa dolgozott. 
    
A közösségi médián megjelent hírek szerint a Guns N’ Roses hagyományaihoz híven ezúttal is az It’s So Easy című számmal kezdte a műsort. A pénteki koncert után pedig szombaton is felléptek Los Angelesben. 

    
A Axl Rose és Slash 1993-ban Buenos Airesben lépett fel együtt utoljára, bár Slash távozása után Rose még különböző felállásokban tovább vezette az együttest, próbálkozásait ekkor már leginkább a kínos jelzővel lehetett illetni. Slash ezzel szemben viszonylag sikeres szólókarriert tudhat maga mögött, bár nyilván az eredeti Guns sikereit már nem lehetett megismételni. 
    
A Guns N’ Roses pénteken amerikai stadionokba szervezett koncertturnéja további állomásairól is beszámolt. Az Egyesült Államokon kívül csak három fellépést jelentettek be: április 19-én és 20-án Mexikóvárosban, július 16-án pedig Torontóban játszanak.
 
Arról a Telegraph sem számolt be, hogy a koncert – jó Guns-os hagyományokhoz hűen – mennyit csúszott, de ez talán mindegy is.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »