Húszéves a Százak Tanácsa

A kötet szerzője: Szijártó István

A Százak Tanácsa első két évtizedének tevékenységét Vergilius eposzának kétezer éves üzenete határozta meg. Az Aeneis a történelem első nemzeti eposza, s ma, amikor a globalista „világállam” kontra nemzetállamok nagyon is vérre menő vitájának vagyunk résztvevői, lényeges a pártpolitikával ugyan nem foglalkozó, de nemzetünknek elkötelezett tagjaink véleménye.

Nyilatkozatainkat nemzeti sorskérdésekről, legfontosabb közéleti ügyeinkről sohasem egy párt, hanem a nemzeti közösség érdekében fogalmaztuk meg. A legfontosabb közügynek valamennyien az élet kérdését tekintjük.

A Százak Tanácsa húsz év alatt kétszáz rendes, száznál több rendkívüli találkozót tartott. A legfontosabb kérdésben mindnyájan egyetértettünk: hogy úgy kell szeretni a Hazát, mint Jób az Ótestamentumban, Homérosz az Íliászban. S abban, hogy nem elég csak szívünkre venni nemzetünk megannyi gondját – vállunkra is kell vennünk a Hazát!

A kötetet a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) adta ki és az Antológia Kiadó gondozásában, 2018-ban jelent meg Lakiteleken, melyet olvasásra szívesen ajánlunk.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »