Húszéves a miskolci Szent Imre-iskola

Húszéves a miskolci Szent Imre-iskola

Alapításának huszadik évfordulóját ünnepelte a miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda november 5-én. Az eseményen részt vett Ternyák Csaba egri érsek is.

A megjelenteket köszöntő Kovácsné Nikházy Eleonóra intézményvezető beszédében hálával emlékezett meg Mekcsey Antal egykori plébánosról és Almássy Józsefről, akik alapítói voltak az intézménynek, valamint Seregély István érsekről, aki támogatta a kezdeményezést. Az intézményvezető köszönetet mondott az iskolát tizenkét éven át vezető Kmeczkó Gyulánénak is áldozatos, építő munkájáért; valamint kiemelte, hogy az iskola egyediségét és erősségét az adja, hogy egy alulról jövő kezdeményezés eredményeként jött létre.

Az ünnepséget megelőzően hálaadó szentmisét mutatott be Ternyák Csaba az iskolához közeli templomban.

Hírdetés

Szentbeszédében hangsúlyozta: az iskola feladata a tudás átadása, de feladata az is, hogy megtanítson a boldogságra való törekvésre. A főpásztor az intézmény névadójának Isten iránti szeretetére is felhívta a figyelmet. Rámutatott: Szent Imre is kereste a boldog életet és az Istennel való egyre mélyebb kapcsolatot, s a szeretet fellángolt benne, mert az Isten jósága megragadta, érezte, hogy a jóságra és a szeretetre legjobban szeretettel tudunk válaszolni.

Beszéde végén az érsek arra kérte a diákokat, hogy ha megérinti őket az Isten szeretete, akkor válaszoljanak arra és rendszeresen találkozzanak Urunkkal a szentmisében.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »