Húsz év fegyházra ítélték a kecskeméti péket, aki meggyilkolt egy prostituáltat

Húsz év fegyházra ítélték a kecskeméti péket, aki meggyilkolt egy prostituáltat

Húsz év fegyházra ítélték a kecskeméti péket, aki meggyilkolt egy prostituáltat

Nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt húsz év fegyházbüntetésre ítélt a Kecskeméti Törvényszék egy férfit, aki megölt egy prostituáltat.

A vádlott élettársával és annak gyermekével – 2015 júliusától – Kecskeméten élt, albérletben. A férfi pékként két helyen is dolgozott, de játékszenvedélyéből is keletkező anyagi gondjait nem tudta megoldani, ezért kölcsönöket kért.

Hírdetés

Fizetési kötelezettségei és pénztelensége miatt elhatározta, hogy az interneten kiválaszt egy prostituáltat, a szolgáltatás ürügyén felkeresi, majd erőszakkal szerez tőle pénzt.

A sértettet – aki 2012 nyarától bérelt egy lakást Kecskeméten – 2016. június 14-én kereste fel, miután előzőleg telefonon időpontot egyeztettek. A szexuális aktus után a vádlott közölte, hogy nem tud fizetni, és a táskájából elővett késsel fenyegetni kezdte a nőt, hogy inkább ő adjon neki pénzt.

A vita során a férfi befogta a nő száját, hogy ne kiabáljon, aki erre megharapta. A vádlott dühében többször nyakon szúrta, majd amikor a sértett a földre került, tovább bántalmazta. 

A nő belehalt sérüléseibe. Holttestére este a bérbeadó talált rá. 

A bíróság a vádlottat nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, ugyanakkor azt nem állapította meg, hogy előre megtervezte volna a sértett megölését.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »