Húsz év börtönt kapott a miskolci gyermekmolesztáló

Húsz év börtönt kapott a miskolci gyermekmolesztáló

Első fokon húsz évre ítélték azt a borsodi férfit, aki éveken át molesztálta négy kiskorú gyermekét. Az erőszakról az édesanya is tudott. Az asszony abban segített férjének, hogy míg az éppen egyik lányukkal volt, ő a többieket elvitte sétálni. A Miskolci Törvényszék azzal indokolta a súlyos ítéletet, hogy a korábban ugyanilyen bűncselekményért kiszabott hét év nem tartotta vissza a férfit attól, hogy újrakezdje a molesztálást. A határozat ellen a vádlott és védője is fellebbezett.

Bilincs és vezetőszár került a vádlott karjára. A férfit egy büntetés végrehajtási intézetből hozták a tárgyalásra. Azzal vádolják, hogy 2009 és 2012 között rendszeresen megerőszakolta kiskorú gyermekeit. A Borsod megyei Szegiben élő családnak hét gyermeke van, ebből négyen lányok. A férfi mind a négyüket molesztálta.

A férfit ugyanilyen bűncselekményért korábban már elítélték. Akkor hét évet kapott, 2007-ben szabadult a börtönből. Két év múlva újrakezdte a gyermekek bántalmazását. A Miskolci Törvényszék ezért különös visszaesőként kezelte, és tettéért a maximálisan kiszabható húsz év fegyházbüntetésre ítélte.

– A más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő Kovács István elsőrendű vádlott bűnös. Látható az, hogy a vádlott esetében a korábban alkalmazott hét év szabadságvesztés, amit ugye a feltételes szabadlábra bocsátásig nagyrészt le is töltött, nem volt elegendő ahhoz, hogy őt visszatartsa a bűncseleménytől. A vádlott esetében már két eljárásban már jogerős döntés született, ahol két hozzátartozó sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt 2017 évben az egyik ügyben 9 év fegyházbüntetést, a másik ügyben 10 év fegyházbüntetést szabtak ki. Jelen eljárásban négy hozzátartozó további sérelmére elkövetett bűncselekményről beszélünk – fogalmazott Feledi Tamás, a Miskolci Törvényszék bírója.

A gyermekek molesztálásához a bíróság szerint az édesanyjuk is asszisztált. Amikor a férfi az egyik lányát behívta a szobába, ő a többiekkel átment egy másikba, vagy elvitte őket sétálni. Az asszony kiskorú veszélyeztetéséért 3 év börtönt kapott.

– Ilyen körülmények között álláspontunk szerint egy olyan anya esetében, aki a saját vér szerinti gyermekei vonatkozásában ilyen bűncselekmények elkövetésében azt, hogy a gyermekei ilyen cselekményeket szenvedjenek el, eltűri, belenyugszik, nem tesz semmit, szintén végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása indokolt – tette hozzá a bíró.

A gyerekek senkinek nem mertek beszélni a történtekről. A rendőrség akkor szerzett tudomást az erőszakról, amikor az egyik lány terhes lett.

– A vádlott esetében súlyosító körülmény volt, hogy a bűncselekményt büntetett előéletűként követte el, és további súlyosító körülményként értékelte a bíróság, hogy hosszabb időn át vér szerinti hozzátartozója sérelmére valósította meg ezeket a cselekményeket – nyilatkozta Horváth Dóra, a Miskolci Törvényszék szóvivője.

A határozat ellen a vádlott és védője fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »