Húsvét – Hagyományőrző programok a Várkert Bazárban

Húsvéti hagyományőrző programokkal, óriás hímestojással és állatsimogatóval várja az érdeklődőket a Várkert Bazár március 31. és április 2. között – mondta el Mikoczy Anita, az intézmény kulturális igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

A látogatók hímestojás-kiállításon és népi iparművészek bemutatóján ismerhetik meg a hagyományos tojásdíszítéseket és az újonnan szerzet tudást azonnal kamatoztathatják is, mivel a Várkert Bazár udvarán kiállított öt méter magas hímestojás-installáció közös díszítésre vár – tette hozzá.

Az igazgatóhelyettes elmondta, hogy a gyerekeket különböző ünnepi díszek készítésével, gyöngyfűzéssel és puzzle-készítéssel szórakozhatnak, míg szüleik kézműves vásárral és népi gasztronómia remekeivel ismerkedhetnek meg.

Emellett az Ybl Miklós téren és a Várkert Bazár területén folyamatosan lépnek fel az együttesek, mások mellett Tímár Sára, a RoBot Akusztik, a Rutkai Bori, a Maszkura és a tücsökraj és a Besh o droM – fűzte hozzá.

Mikoczy Anita a PONT Fesztivál programjára is kitért, amelynek idén is a Várkert Bazár ad otthont a Budapest Tavaszi Fesztivál keretében. Itt az érdeklődők Petrás Mária szakrális témájú kerámiái és domborművei mellett magyar és cremonai hegedűket, a mediterrán térség húsvéti körmeneti hagyományait bemutató fotókiállítást, valamint a Fortepan és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ húsvéti gyűjteményéből készült válogatást láthatják.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »