Húsevő baktérium fertőz Pécsett?

A Tolna megyei Balassa János Kórház higiénikus főorvosa, Dr. Almási István szerint azért kerülnek a szekszárdi kórházba húsevő baktériummal fertőzött betegek, mert Pécsett nem tartják be az alapvető higiéniai szabályokat.

Több beteg húsevő baktériummal fertőződött meg, akit a pécsi kórházban kezeltek – adta hírül a Bors a szekszárdi Balassa János Kórházra hivatkozva. Az intézmény ugyanis több húsevő baktériummal (MRSA) fertőzött beteget szűrt ki.

„Január eleje óta tapasztaltuk, hogy jelentősen megszaporodott a különböző, antibiotikumokra rezisztens gennykeltőbaktérium-fertőzések száma azoknál a betegeknél, akiket Pécsre küldünk különböző beavatkozásokra” – nyilatkozta a lapnak a Tolna megyei Balassa János Kórház higiénikus főorvosa. Dr. Almási István szerint a fennálló problémát többször jelezték a pécsi klinikáknak, ám eddig nem történt változás. A főorvos szerint fertőzés mögött az állhat, hogy Pécsett nem figyelnek oda az alapvető higiéniai hozzáállásra – például nem mosnak kezet két beteggel való foglalkozás között.

A pécsi klinika higiénikusa, dr. Rauth Erika nem nyilatkozott a bulvárlapnak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »