Hunguardos cimboráját is önkormányzati lakáshoz segítette Rogán?

Hunguardos cimboráját is önkormányzati lakáshoz segítette Rogán?

Rogán Antal kabinetminiszter feltalálótársának, a Hunguard Zrt. résztulajdonosának előlegezett meg egy nyolcvankét négyzetméteres, V. kerületi lakást Belváros-Lipótváros önkormányzata – tudta derítette ki a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint Csík Balázs számára még 2012-ben, vagyis Rogán polgármestersége idején adatott meg a kiváló lehetőség. A Királyi Pál utca 18.-ban található, műemléki védelem alatt álló ingatlan tulajdoni lapjából derült ki, hogy a lakásra terhelt 11,6 millió forintos jelzáloghitel valójában az V. kerületi önkormányzat biztosította.

A ritka szerencsében részesült Rogán-körhöz köthető üzletembernek így nem kellett egy hitelintézetnél kölcsönért kuncsorognia. Az önkormányzati lakást kamatmentesen, akár huszonöt éves futamú részletfizetésre vásárolhatta meg. Erre amúgy egy 2007-ben hozott önkormányzati rendelet lehetőséget is biztosít.

Csík Balázs neve a Fideszhez köthető újabb offshore mutyi kapcsán került előtérbe. A kormány által még 2015 tavaszán helyzetbe hozott Hunguard Zrt. a közműcégek számlatanúsítását végzi. A cég tulajdonosi háttere szinte átláthatatlan, szakértők szerint jó eséllyel offshore hátterű.

Szoros kapcsolat?

A Népszabadság úgy tudja: Rogán és Csík, valamint a Hunguard másik tulajdonosa, Lengyel Csaba közösen jegyeztek be egy digitális aláírással kapcsolatos találmányt. Ezt egyébként szintén az érdekcsoporthoz tartozó cég értékesítette, és a szabadalmat számos közismert nagyvállalat, köztük.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »