Hülyére gazdagodtak a haverok, most már le lehet állítani a kötvénybizniszt

Hülyére gazdagodtak a haverok, most már le lehet állítani a kötvénybizniszt

"Az elmúlt évben kialakult kedvező finanszírozási helyzetre való tekintettel" az Államadósság Kezelő Központ Zrt. lezárja a Letelepedési Magyar Államkötvények (LMÁK) értékesítését – közölte az államadósság-kezelő központ. A kötvények vásárlására a 2017. március 31-ig benyújtott kérelmek esetében lesz lehetőség.

"A kötvényprogram 2013. júniusi indulásakor olcsó és biztonságos finanszírozást jelentett az ország számára. A több mint egymilliárd euró összegű értékesítés és a konstrukció árazásából adódóan elért másfélmilliárd forint kamatmegtakarítás hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország államadósságának megítélése és a finanszírozás biztonsága javuljon" – fogalmaz a szervezet közleménye.

Az elmúlt években folyamatosan csökkent az államadósság-ráta és a devizaadósság aránya. A tavalyi évben az állampapírok mindhárom nemzetközi hitelminősítőnél a befektetésre ajánlott kategóriába kerültek, és az állampapírok kamata történelmi mélypontra süllyedt. Mindezek alapján a korábban fontos szerepet játszott LMÁK értékesítésére a jövőben nincs szükség, a finanszírozási tervben szereplő deviza-forrásbevonás a piaci kibocsátásokkal és a hazai lakossági P€MÁK kötvénnyel (Prémium Euró Magyar Államkötvény) biztosítható – zárul a közlemény.

(Híradó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »