Hűha! Farkas Flórián elárulta, hogy hol érettségizett – de azért ne vegyünk rá mérget!

Hűha! Farkas Flórián elárulta, hogy hol érettségizett – de azért ne vegyünk rá mérget!

Szegény, szegény Farkas Flórián! A több médium által megküldött közérdekűadat-igénylést követően végre nyilvánosságra hozza, hogy valóban rendelkezik érettségivel, és hogy a Budakalász Gimnázium esti tagozatán végzett 2001-ben, erre az Index rögtön megcáfolja őt.
 

Farkas Flórián miniszterelnöki biztos körül egyre fogy a levegő, s nemcsak az Országos Roma Önkormányzat viselt dolgai miatt, hanem a már legendává vált tanulmányai miatt is. Ugyanis azokat a feledés jótékony homálya fedi.

Elképesztő, de 2016-ban küzdeni kell azért, hogy a felelős kormány egyik tagjáról bebizonyosodjon: rendelkezik érettségivel…

Az mno.hu és az Index is közérdekűadat-adatigényléssel fordult Farkas Flóriánhoz, hogy árulja el, melyik oktatási intézményben szerzett államilag elismert bizonyítványt.

A válasz a törvényileg előírt határidő végén érkezett meg.

“Érdeklődésükre küldöm a kívánt információt:Középfokú tanulmányaimat a Budakalász Gimnázium esti tagozatán végeztem. A végzés éve: 2001. Üdvözlettel: Farkas Flórián”.

Csakhogy az Index egy csapdát állított a kormánypárti politikusnak. A lap ugyanis az Oktatási Hivatalnál (OH) is érdeklődött, és a „Központi Érettségi Bizonyítvány, Tanúsítvány és Törzslapkivonat nyilvántartásra” hivatkozva – amelyben mindenki szerepel, aki 1998 után leérettségizett – az OH ezt a választ küldte:

„az Érintett érettségi bizonyítványára vonatkozó adat nem szerepel”.

Lefordítva: Farkas Flórián rosszul tudja; a miniszterelnöki biztosnak nincs államilag elismert érettségije – állapítja meg a lap.

Na, most akkor hogy került mégis be az ELTE-re érettségi nélkül, és mi fenéért nem szabadul meg Farkastól Orbán Viktor, aki ekkora támadási felületet biztosít a Fidesz-kormányon.

Ön szerint miért maradhat még mindig a pozíciójában Farkas Flórián?


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »