Hudáček: „Megnézzük őket videón, és győzünk“

Hudáček: „Megnézzük őket videón, és győzünk“

A szlovák jégkorong-válogatottra szerdán 20.15-től az a Németország vár a hoki-vb-n, amelyet előzetesen a legnagyobb riválisuknak tartottak a negyeddöntőért folyó küzdelemben.

A szlovákok három mérkőzés után három ponttal állnak az A csoportban. A finnek, az USA és a kanadaiak ellen minden pontszerzés bravúrnak számított, mától azonban a „kötelező“ meccsek jönnek, ha a legjobb nyolc közé szeretne kerülni Craig Ramsay szövetségi kapitány csapata.

„Biztosan nehéz találkozó lesz, de talán még korai kulcsfontosságúnak nevezni. A németeknek csak most következnek a legnehezebb csapatok elleni meccsei“ – próbálta levenni a terhet csapattársai válláról Tomáš Tatar.

Hírdetés

Eddig ugyanis az újonc britekkel (3:1), a dánokkal (2:1) és a franciákkal (4:1) találkoztak a Leon Draisaitl vezérelte németek. Az Edmonton támadója mellett további két NHL-es játékos (Kahun, Holzer) volt a keretükben, de a szlovákok ellen már ott lesz a kapuban a Colorado hálóőre, Philipp Grubauer is.

A két csapat a felkészülés során kétszer is találkozott egymással, Németországban mindkétszer a házigazdák nyertek (2:1, 3:1), s a 2017-es vb-n is ők örülhettek rávezetések után (3:2). Az összmérleg azonban a szlovákoknak kedvez, akik 32-szer nyertek a 26 német siker ellenében, egy döntetlen mellett.

„Mindig a következő meccs a legfontosabb. Nem válogatok a csoportmeccsek közül, hogy melyik lehet a sorsdöntő. Én csak a következő ellenfélre figyelek, és ha ők a németek, akkor épp ellenük készülök. Büszkének kell lennünk arra, amit eddig elértünk, és minden újabb találkozónak úgy nekimenni, hogy az az év legfontosabb meccse“ – szögezte le Ramsay a kanadaiak elleni meccs után. S nem inog meg a csapat önbizalma a juharlevelesektől elszenvedett vereséggel? „Arra kell gondolniuk, hogyan jutottak el a végjátékig, hogyan érték el, hogy egyáltalán izgalmas legyen a hajrá, milyen jó játékkal vívták ki ezt a lehetőséget“ – mondta határozottan Ramsay.

A betegségből felgyógyult, a vb-n Kanada ellen debütált Libor Hudáčeknek pedig már poénkodni is volt kedve: „Megnézzük őket videón, és győzünk.“


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »