Hrojszman megint olyat ígért, amit valószínű nem tud teljesíteni

Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök korábban a bérezési rendszer reformját hangoztatta, az ukrán kormány a közeljövőben szeretne a fizetések és a nyugdíjak megemelésére koncentrálni.

A Case Ukrajina szociális-gazdasági kutatásokkal foglalkozó központ igazgatója, Volodimir Dubrovszkij úgy véli, hogy a miniszterelnök ígérgetései inkább populizmusra emlékeztetnek, mivel a fizetéseket valójában nem a kormány határozza meg, hanem a munkaerőpiac – írja a RIA Novosztyi.

Az egyetlen dolog, melyet a Miniszteri Kabinet tehet a fizetések érdekében, hogy olyan politikát folytat, mely azt eredményezi, hogy a béreket hivatalosan formában fizessék ki a munkaadók, nem pedig borítékokban adják át a munkavállalónak – mondta Dubrovszkij a Főváros Hangja rádióadásában.

A szakértő aláhúzta, hogy a fizetések és a nyugdíjak emelése érdekében először is a kormánynak csökkentenie kellene a vállalkozásokra nehezedő adóterheket, valamint át kell alakítania a nyugdíjrendszert.

Alekszej Jakubin ukrán politológus szerint a szociális juttatások emelésének a bejelentésével a kormány megpróbálja enyhíteni a rezsiemelés által kialakult lakossági elégedetlenségi hullámot. Szavai alapján ez csupán egy próbálkozás arra, hogy a közvéleményben tudatosítsák azt, hogy ez a kormány szociálisan jóval érzékenyebb, mint amilyen Arszenyij Jacenyuk kormánya volt.

Rovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: Volodimir Hrojszman, Hrojszman-kormány, fizetésemelés, Ukrajna, ukrán gazdaság, ukrajnai hírek, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »