Hrojszman elmondta, szerinte mi tette Ukrajnát gyengébbé, az embereket pedig szegényebbé

Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök szavai alapján a hatalom jelenleg azokat a kezdeti alapokat próbálja meg lerakni, amelyek által növekszik majd az ukrán polgárok életszínvonala, és ennek szoros összefüggésben kell lennie az nemzetgazdaság fejlődésével.

A szociális juttatások megnövelésének a nemzetgazdaság fejlődésével arányosan kell megtörténnie, a kormány pedig már dolgozik mindkét mutató javításán – jelentette ki Hrojszman.

Az ukrán kormány emlékeztetett arra, hogy 2016. december 1-től a szociális juttatások 10 százalékkal emelkednek, 2017 januárjától pedig további 10 százalékkal.

„ Ha Önök megkérdeznek arról, hogy elégedett vagyok-e, a válaszom az, hogy nem, nem vagyok elégedett.  De pontosan tudom azt, hogy ezek csak a kezdeti lépések, amelyek által majd növekedni fog az ukránok életszínvonala. Ehhez azonban a nemzetgazdaság valós növekedése szükséges.” – jelentette ki Hrojszman.

A miniszterelnök szavai alapján a populista politika, és a bankjegyek hatalmas mennyiségű nyomtatása és kiadást tették Ukrajnát gyengébbé, az embereket pedig szegényebbé – írja a RIA Novosztyi.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Hrojszman: Milliárdos bevételt tett lehetővé a vámreform UkrajnábanHrojszman: törvényt kell alkotni a helyi népszavazásokrólHrojszman 40 milliárd dollárt áldoz az utak fejlesztéséreRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Volodimir Hrojszman, Hrojszman-kormány, ukrán válság, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »