Hrabko: Ha az SaS kiválna a koalícióból, azonnal új koalíció alakulna

Hrabko: Ha az SaS kiválna a koalícióból, azonnal új koalíció alakulna

Marian Kočner és Pavol Rusko felülértékelték magukat és lebecsülték ellenfelüket, azaz  a magántelevízió amerikai tulajdonosát – így értékelte Juraj Hrabko a váltóügyben hozott bírósági ítéletet.

Elmondta továbbá, hogy amennyiben az SaS kilépne a kormánykoalícióból, azonnal új koalíció alakulna az OĽaNo, a Sme rodina és a Za ľudí tagjaiból, így a parlamentben 82 képviselővel többségbe kerülnének.

Richard Sulík pártjának ellentétben a 2012-ben alakult Radičová-féle kormánnyal nincs annyi képviselője, hogy távozásuk előrehozott választásokat eredményezne.

Hírdetés

„Amennyiben a párt ennek nem tesz eleget, a kormányfő kérheti a köztársasági elnököt a miniszter leváltására. Az SaS-en múlik, miként dönt. Elgondolkodhatnak azon, hogy egy személy miatt kiválnak a kormánykoalícióból és a Smer-rel, a Hlas-szal és Kotlebáékkal együtt ellenzékbe vonulnak, vagy keresik az útját az értelmes megoldásnak” – vélekedett a publicista.

Másrészt véleménye szerint a kormányfőnek megfelel a négyes koalíció és még Sulik részvétele is a kormányban. A viták tónusa ugyan már szót sem érdemel, de a koalíció szavazásai a parlamentben mégis gond nélkül zajlanak.

A Marian Kočner és Pavol Rusko ügyében hozott ítéletekkel kapcsolatosan kifejtette, hogy ennek az ítéletnek óriási politikai jelentősége van. Ez is bizonyítéka, hogy már nem lehet azt tenni, amit ők tettek. Hozzáfűzte még, hogy az ítélet jogerős, de nagyon szigorú, pedig tulajdonképpen a televíziónak a váltókból anyagi kára nem keletkezett.

(teraz.sk/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »