Hóviharok lesznek a Déli-Kárpátokban, erősödik a szél az erdélyi megyékben is

Hóviharok lesznek a Déli-Kárpátokban, erősödik a szél az erdélyi megyékben is

Hóviharokra figyelmeztető előrejelzést bocsátott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). A piros jelzésű riasztás szerint kedden 22 órától szerda 14 óráig a Déli-Kárpátok 1800 méter fölött a szél sebessége elérheti a 120-140 kilométert óránként, a látótávolság minimálisra csökken. Az érintett megyék: Prahova, Brassó, Argeș, Szeben, Dâmbovița, Vâlcea, Gorj, Hunyad, Fehér és Krassó-Szörény.

Erős szélre és bőséges csapadékhullásra figyelmeztető előrejelzést bocsátott ki az ANM a Nyugati- és a Keleti-Kárpátokra is. A narancssárga jelzésű riasztás szerint kedden 22 órától szerda 14 óráig a Nyugati-Kárpátokban 1500 méter fölött, a Keleti-Kárpátokban pedig 1800 méter fölött a szél sebessége elérheti a 100-110 kilométert óránként, és havas eső várható. A lehulló csapadék mennyisége elérheti a 30-50, helyenként a 60-70 litert négyzetméterenként. Az érintett megyék: Fehér, Kolozs, Bihar, Arad, Máramaros, Beszterce-Naszód és Suceava.

Hírdetés

A meteorológusok szerint a szél erősödésére lehet számítani szerda 18 óráig Bánságban, Körösvidéken, Máramarosban és Erdély északnyugati térségében. A sárga jelzésű riasztás szerint a légmozgás sebessége elérheti az 55-75 kilométert óránként. A hegyekben esőre, 1500 méter fölött havas esőre lehet számítani, a csapadék mennyisége 25-40 liter lesz négyzetméterenként. Az érintett megyék: Tulcea, Konstanca, Buzău, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros, Vrancea, Bákó, Neamț, Máramaros, Szatmár, Szilágy, Bihar, Arad, Hunyad, Temes, Krassó-Szörény és Mehedinți. 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »