Hosszúnak még kettőt kell úsznia az újabb aranyhoz

Hosszú Katinka nem lankad, 200 háton a legjobb idővel nyerte az előfutamát. Cseh Lászlónak kötelező ujjgyakorlat a döntőbe jutás 100 pillangón.

A TELJES MAGYAR PROGRAM RIÓBAN

Hosszú Katinka több mint másfél másodpercet vert a mezőnyre 200 háton, és határozottan halad pályafutása negyedik olimpiai bajnoki címe felé. Az előfutamban megjavította a nevezési idejét, kilenc századot faragott rajta (2:06.09), riválisai, főképp az ausztrál ranglistavezető Emily Seebohm egyelőre nincs a legjobb háromban. Ott van viszont Maya DiRado, akit 400 és 200 m vegyesen is legyőzött, az amerikai egyelőre a harmadik legjobb idővel jelentkezett.

Hosszú Katinkán egyelőre nem látszik a fáradtság, pedig a tegnapi pihenőidejét feláldozta a váltóra. A kazanyi vb-n – erős idézőjelben – „csak” bronzérmet nyert, Seebohm 2:06 alatti idővel nyert. Most Katinka dominál a távon. Ezt várjuk tőle hajnalban is.

Az újjászületett Cseh Lászlónak kötelező ujjgyakorlat a döntőbe jutás 100 pillangón. Plagányi Zsolt, Cseh edzője megnyugtatott ebben a hitünkben, sőt, emelte a tétet. A döntő biztos, hogy ott mi lesz, az még odébb van. Előbb nézzük meg, sikerül-e legyőznie Michael Phelpst.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »