Hosszú Katinka óriási világcsúccsal olimpiai aranyérmes 400 vegyesen

A női 400 vegyes döntőjét óriási világcsúccsal nyerve olimpiai aranyérmet szerzett Hosszú Katinka.

 

4:26:36-as ideje két másodperccel jobb, mint a világ eddigi legjobb ideje. Katinka közel 5 másodpercet vert a második helyezettre.

 

Szerintem még nem fogtam fel. Hihetetlen. Tényleg azt tudtam csinálni, mint edzésen. Azt úsztam, mint edzésen. Olyan érzésem volt, mint edzésen. Nagyon felszabadultan tudtam úszni. Itt van a családom is. Hát igen, itt van a családom is. Ez életem egyik legszebb napja.

 

nyilatkozta az olimpiai aranyérmes Hosszú Katinka közvetlenül a verseny után.

 

Két magyar arany a riói olimpia első napján

 

 

Érdemes volt fennmaradni, csodálatos napot zártunk. A riói olimpia első napján a magyar sportolók rögtön két aranyérmet szereztek. Szász Emese mellett Hosszú Katinka élete legnagyobb lehetőségét kihasználva szintén olimpiai bajnok lett kedvenc számában

 

Az első 50 méteren már egy tempóval, fél másodperccel vezetett. 100-nál világcsúcs-részidővel, 1,12 másodperc előnnyel fordult. Háton két testhosszra növelte előnyét

 

200-on 3,34 másodperccel volt jobb a világcsúcsnál. Mellen megőrizte két testhossz előnyét. Az utolsó 100 méter előtt már nem volt kérdés, hogy mindenkit megver, és a világcsúcsidőt is legyőzi.

 

 

Az olimpia első versenynapja után Magyarország az egyetlen ország, melynek két aranyérme van és vezeti az éremtáblázatot.

 

Körkép.sk

 

Nyitókép: MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »