Hosszú Katinka férje: magyar vagyok

Hosszú Katinka férje: magyar vagyok

Shane Tusup már magyar lett. Az immár kétszeres olimpiai bajnok, Hosszú Katinka amerikai férje a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt arról, hogy mit érez akkor, amikor felesége amerikaiak ellen úszik.

– Nem nehezebb egy kicsit, amikor a döntőben két amerikai ellen kell versenyezni? – kérdezte a Nemzeti Sport Rióban tartózkodó munkatársa Tusuptól.

– Nem tudom, miről beszél, én magyar vagyok! Nyilván sok amerikait ismerünk, normális a kapcsolatunk, bár az edzőikkel nem tartom már rendszeresen a kapcsolatot – jött a válasz.

Shane Tusup, aki nemcsak a férje, hanem az edzője is Katinkának óriási extázisban éli meg párja versenyeit. Tusup a medence szélén üvölt, őrjöng, sír.

– Mindig azt a kifogást hozom fel a medence szélén mutatott viselkedésemre, hogy ha csak egyetlenegyszer tudok segíteni ezzel, átadni az energiát, akkor már megérte! Nevessenek ki, mondják azt, hogy egy marha vagyok, de ha egyszer tudok ezzel egy plusz lökést adni, az már jó. Elmegy a hangom, vért köpök, de megéri. Ez benne van – és az úszást, a versenyzést élvezni kell – mondta Tusup, aki szinte sokkot kapott attól, hogy Katinka a 400 vegyes után a 100 hátat is megnyerte.

– Tudtam, hogy benne van az esély, hogy képes Katinka megnyerni, de abban nem lehettem biztos, hogy ez kijön a medencében – mesélte Tusup, aki reagált azokra az újságcikkekre is, amit a kapcsolatukról írtak.

Az amerikai New York Times az olimpia előtt azzal próbálta megzavarni Hosszú Katinka versenyzését, hogy Tusup edzésmódszereit kritizálta. A lap szerint Tusup dühbe gurul és tombol, ha valami nem úgy alakul, ahogy ő eltervezte.

– Nehéz ügy ez, mindenki azt lát bele, amit akar. Ha egy pszichotikus fazonnak akarnak látni, tegyék! Ha szerető férjnek, tegyék! De igazán senki sem ismer minket, vagy a kapcsolatunkat – zárta le a témát Tusup.

Forrás: Nemzeti Sport / Blikk

The post Hosszú Katinka férje: magyar vagyok appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »