Hosszú Katinka, Cseh László: ezüstérem! Bravó!

Magyar idő szerint szombat hajnali 3 órától a női 200 hát döntőjében abszolút esélyesként Hosszú Katinka szállt a medencébe a 4. aranyáért. Magyar sportolónak még soha sem sikerült egy olimpián négyet nyerni a legfényesebb medálból. Cseh László 100 méter pillangón próbálta meg feledtetni 200-on elért 7. helyét, és egy egész ország reménykedett abban, hogy ez sikerül neki.

25 méternél világcsúcs részidőn belül úszott Katinka, 50-nél fél pedig már fél testhossz előnnyel is vezetett a Vasas úszója.

Az utolsó fordulót követően szintén első volt Hosszú Katinka, azonban az amerikai Madeline Dorado valami eszméletlen hajrába kezdett, és a benyúlásnál megelőzte a magyar klasszist.

Olimpiai bajnok: Madeline Dirado: 2:05.99; ezüstérmes: Hosszú Katinka 2:06.05; bronzérmes: Hilary Caldwell (CAN): 2:07.54.

Cseh Lászlónak ismét meg kellett küzdeni az amerikai Michael Phelpsszel (USA), a dél-afrikai Chad le Clos-szal, ám a szám három nagyaágyúját, akik egyébként egyszerre csaptak a célba (51.14), megelőzte a szingapúri Joseph Schooling (50.39), és olimpiai csúccsal megnyerte a 100 pillangót.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »