Hosszú időre börtönbe küldhetik a volt fideszes képviselőt

Hosszú időre börtönbe küldhetik a volt fideszes képviselőt

Hosszú időre börtönbe küldhetik a volt fideszes képviselőt

Akár tíz év szabadságvesztésre is ítélhetnek egy volt fideszes országgyűlési képviselőt. A vád szerint, Ódor Ferenc és társa több millió forintot kért a földhivatali eljárás jogellenes befolyásolásáért.

Hírdetés

A Központi Nyomozó Főügyészség vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért – hivatali helyzetével visszaélve – elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszéken. Az ügyben pedig érintett Ódor Ferenc, korábbi fideszes országgyűlési képviselő.

A vádirat szerint az Encsi Járási Hivatal vezetője (Ódor Ferenc) és földhivatali osztályvezetője egy autópálya-építésben közreműködő cég képviselőjétől 4 millió forintot kért a gazdasági társaság által megindított földhivatali eljárás jogellenes befolyásolásáért.

A vádiratban szereplő hivatalos személyek által elkövetett minősített vesztegetés öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A főügyészség közölte, hogy mindkét vádlott szabadlábon védekezik, egyikük tagadja a bűncselekmény elkövetését, a másik viszont beismerő vallomást tett.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »