Hosszú feláldozza a pihenőidejét

A Ledeckyvel hasító amerikaiak, a Sjöströmmel nyomuló svédek, a Pellegrinit felvonultató olaszok mellett az esélyesek közül ausztrálok, a kínaiak, az oroszok, a kanadaiak, a japánok is elindulnak a 4×200-as női gyorsváltóban. Természetesen a magyar váltó is küzd a döntőbe jutásért. Hosszú Katinka szerdán alaposan kihajtotta magát 200 vegyesen, a 400 gyorson negyedik Kapás Boglárka még érdekelt lesz fő olimpiai számában, 800 gyorson. Ezzel együtt mindketten csatasorba állnak a váltóban. A londoni Eb-n fantasztikus magyar győzelemmel zárult a szám, az olimpián első körben a döntőbe jutás a cél.

Hosszú Katinka három számban indult, három számot nyert meg, a sűrű menetrendje miatt ráfér a pihenés, de nem úgy tűnik, mint aki pihenni fog. Tegnap a 200 vegyes döntője miatt visszalépett a 200 pillangótól. A mai távolmaradására is megvan az esély, de nem valószínű, hogy él a lehetőséggel. Hosszú és Kapás nélkül ugyanis nem jut döntőbe a váltó, 1:59-es átlagú 200-as részidőkkel erre nincs esély.

Ma este újra bizonyíthat Verrasztó Dávid. A 400 vegyes kudarca után ki kellene vágnia a rezet. Verrasztó 2 perc körüli időt tud a rövidebb vegyes számon, az élmezőny 1:58-ra is képes. A továbbjutása csodaszámba menne.

Férfi 200 háton és 200 női mellen nincsenek vérmes reményeink.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »