Hosszú-aranyat, Kapás-érmet, Cseh-remeklést várunk

Hosszú-aranyat, Kapás-érmet, Cseh-remeklést várunk

Hosszú Katinka beérheti Keleti Ágnest, Cseh László éremmel zárhat az olimpián, Kapás Boglárka első olimpiai érmére hajt.

A szomorkás úszódélután eseményei. ÖSSZEFOGLALÓ A TELJES MAGYAR PROGRAM RIÓBAN

A balsikerű 200 pillangó után teljesült Plagányi Zsolt óhaja, tanítványa, Cseh László nem csak megszorongatta, meg is előzte a középfutamában Michael Phelpst. Cseh ideje a negyedik legjobb a döntőben. Mellette úszik Chad Le Clos, aki legyőzte tavaly a kazanyi vb-n. A legjobb időeredménnyel a szingapúri Joseph Schooling nevezett a fináléra. Plagányi őt tartja a szám esélyesének, Cseh Lászlónak egy érem összejöhet az edzője szerint.

– Ehhez mindennek össze kell jönnie, apróbb technikai hibákat kell kiküszöbölnünk, például Laci kartempóját kell korrigálni. Ezek a hibák nem jöttek elő az Európa-bajnokságon, az eredmények nyugalomban ringattak minket – mondta az MNO-nak Plagányi Zsolt.

Kapás Boglárka egy egyéni és egy váltószám után koncentrálhat a kedvenc távjára, 800 m gyorson úszik szombat hajnalban Rióban. Az eddigiek alapján nincs mitől féltenünk Kapás Boglárkát, edzője, Virth Balázs nem tesz rá mázsás terhet. Bőven elég, ha a főképp idegileg kimerítő úszásban hozza magát. Virth a folyamatos felzárkózásban és a nyugodt kezdésben reménykedik, a táv második felében Kapás robbanthat, ha 4:07 körüli idővel zárja a 400-at, akkor abból 800-on lehet egy szép érem.

Hosszú Katinka három egyéni számából hármat megnyert. A 400 m vegyest világcsúccsal, a 200 m vegyest olimpiai rekorddal nyerte, a két vegyesúszás között leszüretelte a 100 m hát aranyát is, amire szinte senki sem számított, kivéve talán Sós Csaba, az úszószövetség szakmai alelnöke. A három után most a negyedik, az utolsó aranyérmét célozza meg Katinka. Jó úton jár, 200 m háton megjavította idei legjobbját, a második legjobb idővel nevezett úszót több mint egy másodperccel előzi meg a középfutam után. Nincs más hátra, mint fenntartani a különbséget a döntőben. Ha sikerül, akkor Hosszú Katinka beéri Keleti Ágnest, aki egyedüli magyarként szerzett négy aranyat egyetlen olimpián.

Az éjszakai döntők 3-kor kezdődnek, szokás szerint kapcsolódjanak be szöveges tudósításunkba!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »