Hosszabban kell várakozni Röszkénél

Az ünnepek közeledtével várakozásra számíthatnak az autósok a röszkei határátkelőhelyeken, az intenzív forgalom egészen január közepéig tarthat – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Juhász Árpád elmondta, péntek délelőtt a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán a személyforgalomban kétórás sor alakult ki, a közúti átkelőhelyen egyórás a várakozás.

Hírdetés

Röszke mellett a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen is kialakulhat torlódás. Karácsonyig várhatóan a kilépő oldali forgalom növekszik meg a két autópálya-határátkelőhelyen, míg az ünnep után mindkét irányban jelentős torlódások alakulhatnak ki.

Röszkén a pravoszláv karácsonyt követően január 7-étől a határátkelőhely belépő oldalán számíthatnak várakozásra az utazok, előreláthatóan január 20-ig – közölte a törzsőrmester. Hozzátette: ha a forgalom indokolja, a szolgálatot úgy szervezik, hogy az átkelő mindkét irányban teljes kapacitással működhessen.

Amennyiben a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán mégis torlódás alakul ki, a rendőrök a forgalmat Tompa felé terelik az M5-ös autópálya 173-as kilométerénél. A tompai határátkelőhely mellett a röszkei közúti határátkelőhely, valamint a tiszaszigeti és az ásotthalmi átkelőhely vehető igénybe 7 és 19 óra között. A Romániába utazók elhagyhatják az országot a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen, torlódás esetén Nagylaknál és Kiszombornál is.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »