Hőség, viharok és felhőszakadás: narancs riasztás hat megyében

Az ország teljes területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vagy a felhőszakadások, vagy a hőség miatt mára. A következő néhány órára az ország nyugati harmadában a Mór-Kaposvár vonaltól az osztrák határig, valamint délen Pécs és Kiskunhalas közt van életben elsőfokú figyelmeztetés a felhőszakadások miatt, de a nap későbbi részében mindenütt érdemes felkészülni a rossz időre.

A várható nagy esők miatt az egész országra figyelmeztetést adtak ki. Budapesten, valamint Pest, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Tolna megyében másodfokú a figyelmeztetés, ott rövid idő alatt 50 milliméternél több csapadékra kell számítani. Mindenhol máshol elsőfokú figyelmeztetés van életben, ott 25-30 milliméternél több eső jöhet. Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Tolna megyében viharriasztást is kiadtak, ott a zivatarokat kisebb valószínűséggel követheti károkat okozó szél és jégeső. A hőség miatt az Alföldön van első fokú figyelmeztetés, ott 25 fok feletti a napi középhőmérséklet.

Holnap a felhőszakadások miatti országos figyelmeztetés érvényben marad. A hőségriasztás Budapesten, a teljes Alföldön, illetve Pest és Heves megyében marad meg holnap is.

Szerző: VG Online


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »