Hőség – Változások az észak-balatoni vasútvonalon

A hőség miatt óránkénti 60 kilométerre korlátozták a vonatok sebességét a Szabadbattyán-Balatonfüred szakaszon szerdán és csütörtökön – közölte a Mávinform az MTI-vel szerdán.

A korlátozás 11 órától 19 óráig tart, ezalatt az észak-balatoni vonalon 30-60 perccel megnőhet a menetidő.

A Mávinform tudatta azt is, hogy megváltozott az észak-balatoni vonalra szerda délelőtt meghirdetett ideiglenes közlekedési rend.

Hírdetés

Mint írták, a Balatonfüredről 13.11-kor induló Katica sebesvonat csak Székesfehérvártól közlekedik, utasai a Kék Hullám InterCity vonattal utazhatnak Balatonfüred és Székesfehérvár között, amely ezen a szakaszon minden állomáson és megállóhelyen megáll.

A délutáni Vízipók InterRégiók a teljes útvonalukon kimaradnak: így a Déli pályaudvarról 13.30-kor és 15.30-kor Balatonfüredre induló vonatok, valamint a Balatonfüredről 16.23-kor és 18.23-kor Budapestre induló vonatok.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy híreiket folyamatosan frissítik, és azt kérték, az utasok figyeljék a Mávinform közleményeit a MÁV honlapján, a Mávinform Facebook-oldalán és a MÁV applikációjában.

A Mávinform a hőség miatti sebességkorlátozással kapcsolatban az MTI kérdésére azt írta: “a vasúttársaság szakemberei folyamatosan ellenőrzik a vasúti pályákon a kritikus sínhőmérsékleti pontokat, és amennyiben a 45 Celsius fokot elérő, illetve meghaladó sínhőmérsékletet mérnek, a MÁV fokozott pályafelügyeletet vezet be. A tartós hőterhelés szerkezeti változásokat okozhat a vasúti pályában, a magas sínhőmérsékletnél – 50-60 Celsius-fok között – a pálya deformálódhat. Amennyiben ennek jelei mutatkoznak, a vasúttársaság a biztonságos vonatközlekedtetés érdekében sebességkorlátozást vezet be”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »