Horvátországban tovább csökken az üzemanyagok ára

Horvátországban tovább csökken az üzemanyagok ára

Horvátországban keddtől tovább csökken az üzemanyagok ára – közölte a kormány hétfőn.

A rendelet – amely szerint a benzin kiskereskedelmi ára 0,11 lipával (1 kuna 100 lipa), 11,19 kunára, a gázolajé 0,02 lipával, 12,12 kunára csökken – augusztus 23-ig lesz érvényben.

Hírdetés

Az árszabás – amely a benzin és a gázolaj esetében egyaránt 0,65 kuna/liter kiskereskedelmi árrést határoz meg – az ország összes kiskereskedelmi töltőállomására vonatkozik – olvasható a közleményben, amely megjegyzi, hogy a kormány beavatkozása nélkül a benzin és a dízel literenkénti ára valamivel több mint két kunával növekedne éjféltől.

Andrej Plenkovic horvát kormányfő hétfőn újságíróknak úgy nyilatkozott: ami az energetikai helyzetet illeti az üzemanyag árszabályozásán kívül egyelőre nem döntöttek konkrét intézkedésekről, de más országokhoz hasonlóan ők is készülnek az őszre.

Megjegyezte, hogy az elmúlt hat évben a kabinet mindig lépett a horvát állampolgárok, a vállalkozók és a legkiszolgáltatottabb csoportok érdekében. Amint véget érnek a szabadságok és a kormány megkezdi a munkát, felmérik a helyzetet, majd az igényektől függően beavatkoznak az árak alakulásába – tette hozzá.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »