Horváth Péter: A téli szünet után pánikhelyzetek alakulhatnak ki

Horváth Péter: A téli szünet után pánikhelyzetek alakulhatnak ki

Újabb országos felmérés készült a tanárok és az iskolai dolgozók átolottságára vonatkozóan. Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar győri elnöke szerint a helyzet aggasztó: több ezer pedagógus nem vette fel ugyanis eddig az oltást.

A felmérést az NPK indította azért, hogy kiderítsék, januártól hány pedagógust és más iskolai dolgozót kell pótolni a kötelező oltást miatt. A körkérdésre 1522 intézmény válaszolt, egyharmaduk óvoda, egyharmaduk általános iskola, a maradék egyharmadban pedig középiskolák, kollégiumok, művészeti iskolák, valamint a szakszolgálatok szerepeltek. 

Hírdetés

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint Magyarországon 146.730 pedagógus dolgozik. A felmérés szerint közülük 5270 olyan pedagógus van, aki nincs beoltva, közülük 3338-an nem is tervezik felvenni egyik vakcinát sem. Rajtuk kívül 3289 olyan egyéb munkavállaló van, akik szintén nem vették fel az oltást, 2081 közülük a jövőben sem tervezi beoltatni magát. 

Horváth Péter hangsúlyozta: nagy különbség van a különböző iskolák között, ugyanis van, ahol 100 százalékos az átoltottság, máshol csak 30-40 százalékos. S ha az oltatlanok 60 százaléka esetleg meg is gondolja magát, januártól összességében a munkavállalók 10-20 százaléka kieshet, ami egyértelműen veszélyezteti a feladatellátást. Emiatt a téli szünet után pánikhelyzetek alakulhatnak ki – mondta az NPK elnöke. 

A teljes cikk itt olvasható.  


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »