Horváth László emléktúrát szerveznek Pozsonyeperjesen

Horváth László emléktúrát szerveznek Pozsonyeperjesen

A pozsonyeperjesi Horváth László tiszteletére emléktúrát szervez a Pozsonyeperjesi Polgári társulás és a polgármester, és természetesen a helyi turisztikai szervezet tagjai. A túrát január 22-én 10:00-tól indítják a pozsonyeperjesi új autóbuszmegálló elől. 

Horváth László, a Pozsonyeperjesi Turisztikai Egyesület alapítótagja volt még a ’80-as években. Pozsonyeperjes polgármestere, Ribánszky Jarmila kérdésünkre, mióta szervezik meg a túrát, csak annyit tudott mondani, hogy már több mint harminc éve tisztelegnek a túrázni vágyók Horváth László emléke előtt. 

Csambal Ferenc a turisztikai egyesület egyik tagja portálunknak elmondta, hogy még a ’80-as években alapították meg a Turisztikai Szakosztályt, amely tulajdonképpen akkor még nem hivatalosan működött.

Hírdetés

Horváth Laci barátom feladata az volt, hogy esténként körbejárta a falut, s kikérdezte a lakosokat, ki, mikor érne rá egy jó gyalog-, vízitúrára a környéken.

1986-ban azonban László meghalt. A szervezet tagjai azonban továbbvitték a lángot, egészen a rendszerváltás utánig, majd pedig a ’90-es években is tovább folytattuk. Azután Laci emlékére szerveztük meg a különféle túráinkat, amelyeket főleg télen (január tájékán) tartunk meg. A Felsőszeli Turisztikai Szakosztállyal szoktunk közös programokat szervezni, akikkel jó barátság köt össze” – tette hozzá Csambal Ferenc. 

Az előző években, még a covid előtt, túrákat szerveztek a tallóssi kavicsgödörhöz, az újmajori kápolnához és a helyi vadászházhoz, de a dunatőkési malom környékét is bejárták, valamint megannyi, a Csallóközben található értékek kerültek a látószögükbe, amelyek mindig meglepetést tartogatnak a kíváncsi túrázóknak. 

A szombati gyülekezőhely az új buszmegálló, onnan továbbhaladnak a temetőhöz, majd a Duna partra mennek. Innen a híd alatt folytatják útjukat, eljutnak a helyi iskolához, onnan pedig a vadászok által fenntartott övezetbe jutnak a túrázók, ahol az érdeklődők megvendégelésre is számíthatnak. A visszafele út pedig hasonlóan zajlik, a cél pedig a kiinduló pont, vagyis az új buszmegálló. Az egész túra 12 km hosszú. Aki csatlakozna, ne habozzon!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »