Horváth Csaba: Zugló parkolási ügye morális, nem gazdasági dilemma

Horváth Csaba: Zugló parkolási ügye morális, nem gazdasági dilemma

Egyelőre mégsem szavaz Zugló képviselő-testülete arról a parkolásról szóló előterjesztésről, ami alapján újabb négy évre kötne szerződést az önkormányzat egy új céggel.

A polgármester elmondta, csak arról szavaznak csütörtökön, hogy Zugló elsőként csatlakozzon-e az egységes fővárosi parkolási rendszerhez, illetve, hogy a parkoló automaták be legyenek-e kötve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal rendszerébe – erősítette meg a híreket a 24.hu-nak Horváth Csaba polgármester, aki korábban benyújtotta az új parkolási szerződéskötésről szóló előterjesztést. Hozzátette:

a parkolás ügyéről lakossági konzultációt kezdeményez.

A parkolási szerződést azért vitatják sokan, mert a megállapodást egy meglehetősen kétes előéletű társasággal kötötték volna meg. Ezzel kapcsolatban a zuglói polgármester korábban az InfoRádióban hangsúlyozta: a XIV. kerület számára a legelőnyösebb ajánlatot a C-Ware Kft. kínálta, amelynek csak résztulajdonosa a csalási ügybe keveredett Kupper András. A lehetőség az önkormányzat és a lakosság számára kivételesen előnyös lenne, fogalmazott korábban az InfoRádiónak Horváth Csaba polgármester.

A 444.hu írt arról, hogy

Hírdetés

a zuglói önkormányzat 4 évre köthet szerződést a Kupper Andráshoz köthető céggel. Kupper Andrást korábban többrendbeli csalás miatt elítélte a bíróság.

A portál szerint az övé volt a Centrum parkolási társaság, amelynek több egykori munkatársa jelenleg is a vádlottak padján ül, csalás vádjával. Horváth Csaba szerint Kupper András nem a vezetője a C-Ware Kft.-nek, a polgármester úgy látja, az önkormányzatnak a lakosság érdekeit kell képviselnie.

“Megnézettem, mert én sem ismertem a részleteket: 25 százalékos tulajdonosa, és nem tisztségviselője Kupper András a cégnek – fogalmazott. – Európa legnagyobb parkolóautomata-gyártó cége a Parkeon SAS, amely a legkorszerűbb gépeket a legolcsóbban árulja a piacon. Van egy magyarországi kizárólagos forgalmazója, a C-Ware, aminek kisebbségi, 25 százalékos tulajdonosa, és nem tisztségviselője Kupper András, akit más cégben, más ügyben marasztaltak el. A kérdés az, ha úgy tetszik, az erkölcsi dilemma: hogy az önkormányzat közbeszerzési eljárásban egy nagyon jó ajánlatot kap, ami mind műszakilag, mind pénzügyileg előnyös az önkormányzatnak és a lakóinak, akkor vajon egy 15 évvel ezelőtt elmarasztalt résztulajdonos miatt van-e okunk egy előnyös ajánlatot elutasítani? Ez egy valódi morális dilemma, de nem gazdasági és nem szakmai.”

Horváth Csaba arról is beszélt, hogy hol bővítenék a fizetős zónákat Zuglóban, és ez mit jelent az ott lakók számára.

“Meglehetősen sok utcát kellene fölsorolnom, de a Nagy Lajos környéke, az Erzsébet királynő útja környéke, a Róna utca bizonyos környékei értintettek. Nagyon fontos, hogy a zuglói lakosoknak a parkolás ingyenes – hangsúlyozta ki. – Tehát a saját lakókörnyezetükben lévő parkolási zónákban nem kell a zuglói polgároknak parkolási díjat fizetniük, akkor sem, ha két autójuk van.”

A polgármester szerint az ügyben személyes érzelmeknek és fenntartásoknak nincs helye.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »