Horváth Csaba is Dobrev Klárát támogatja, szocialista polgármesterek mondanak nemet Karácsonynak

Horváth Csaba is Dobrev Klárát támogatja, szocialista polgármesterek mondanak nemet Karácsonynak

Karácsony Gergely visszalépése úgy tűnik nemcsak azoknak fáj, akik

több százmillió forinttal megdobták az MSZP-P-LMP miniszterelnök-jelöltjét, hanem azok sem tudnak mit kezdeni vele, akik hittek a politikájában és az ígéreteiben.

Így van ezzel Zugló szocialista polgármestere, Horváth Csaba is.

Ahogy tegnap beszámoltunk róla, még Karácsony Gergely pártja, a Párbeszéd sem támogatja Márki-Zay Pétert, miközben a szóvivőjük, Barabás Richárd nyíltan kiállt a DK-jelöltje mellett. De korábban beszámoltunk arról is, hogy Szombathely MSZP-s városvezetője, Nemény András is inkább Dobrev Klárát támogatja. 

Visszatérve az ikonikus Zuglóba. Horváth Csaba ma hivatalában fogadta Dobrev Klárát, majd közölte:

Hírdetés

“Bárki is győz a miniszterelnöki előválasztáson, támogatni fogom az Orbán és a Fidesz elleni küzdelemben. Hiszem, hogy nem pusztán egy korrupciómentes, hanem egy igazságosabb Magyarországra van szükségünk. Pályafutásom 20 éve során mindig is baloldali, szociáldemokrata politikát folytattam, és most is azt a jelöltet támogatom, aki ezt képviseli: Dobrev Klárát.” 

Horváth Csaba azt is kiemelte, hogy Dobrev Klára az Európai Parlament alelnökeként a leginkább beágyazott az európai politikában, ez is nagyon fontos szempont akkor, amikor szerinte Orbán Viktor elkezdte kivezetni az országot Európából, ahova “pedig tartozunk és tartoznunk kell”. A polgármesteri közlés szerint a DK miniszterelnök-jelöltje nagyon örült Horváth Csaba gesztusának. 

De nem Horváth Csaba volt ma az egyetlen szocialista polgármester, aki nem követte a párt korábbi miniszterelnök-jelöltjét, Karácsony Gergelyt. A kispesti Gaja Péter is büszkén vállalta az ikszet Dobrev Klára mellett. 

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »