Horvát kapitány a rendbontó horvát szurkolókról: "Ezek az emberek sportterroristák”

MTI nyomán

Áll a bál a botrányos körülmények között ért véget péntek esti Horvátország-Csehország mérkőzés miatt. Néhány perccel a lefújás előtt a horvát szurkolók egy csoportja – csapatuk 2-1-es vezetésénél – petárdákat, füstbombákat és pirotechnikai eszközöket dobált a pályára. A meccs eredménye végül 2-2 lett. A horvát játékosokat megzavarhatták a szurkolók rendbontása.

“Ezek az emberek sportterroristák. A horvát hatóságok egyedül képtelenek felvenni a harcot a huligánokkal. Nem érdemlik meg, hogy a lelátókon ülhessenek, tönkretették, amit felépítettünk”

– nyilatkozta dühösen Ante Cacic, a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő horvát válogatott szövetségi kapitánya a péntek délutáni mérkőzést követően.

Percekig állt a mérkőzés

A D csoport második fordulójában rendezett találkozó 87. percében, 2-1-es állásnál néhány horvát szurkoló összeverekedett, illetve petárdákat dobált a pályára, ezért tíz percet hosszabbított a játékvezető. A csehek ezt kihasználva tudtak egyenlíteni egy kezezés miatt megítélt büntetőből.

“Talán hat, hét vagy tíz emberről van szó. Remélem, képesek lesznek azonosítani és megbüntetni őket. Csehország minőségi csapat, de amióta kapitány vagyok, a válogatottunk ma nyújtotta az egyik legjobb játékát. Örülök a teljesítményünknek, 2-1-ig mindent tökéletesen csináltunk, de a játékmegszakítás után megtört a koncentrációnk. Sajnálom, hogy elvesztettünk két pontot, de ez a futball”

 – mondta Ante Cacic, akinek vezetésével továbbra is veretlen a horvát együttes.

A horvát játékosok is kaptak a petárdákból

A második horvát gólt szerző Ivan Rakitic elnézést kért az európai szövetségtől (UEFA) és a csehektől a szurkolók viselkedése miatt.

Az UEFA a lefújás után nem sokkal már be is jelentette, hogy fegyelmi eljárás keretében vizsgálja a súlyos rendbontást. A 2012-es Európa-bajnokságon a horvátok két mérkőzésén is történtek hasonló incidensek, a mostani torna selejtezősorozatában pedig egy pontot levontak a válogatottól, mert egy horogkereszt volt látható a spliti stadion gyepszőnyegén az Olaszország elleni találkozón.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »